Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از گلف نیوز؛ یک محموله مورچه، آووکادو و بازوی روباتیک که هم اندازه بازوی انسان است، روز یکشنبه با موشک اسپیس ایکس به سمت ایستگاه فضایی بین المللی رفت. این محموله روز دوشنبه به ایستگاه فضایی می‌رسد و بیست و سومین ماموریتی است که این شرکت در یک دهه گذشته برای ناسا انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

محموله پیتزا و میوه تازه به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شد محموله‌ای از محصولات متنوع در راه فضا

یک موشک استفاده مجدد فالکون از مرکز فضایی کندی ناسا به فضا فرستاده شد و پس از رساندن کپسول دراگون به مدار، بخش اول موشک مستقیما روی جدیدترین سکوی A shortfall of Gravitas اسپیس ایکس فرود آمد. محموله‌ای که با کپسول دراگون به فضا رفته، بیش از دو هزار و ۱۷۰ کیلوگرم بوده که شامل لوازم و تجهیزات آزمایش، غذای تازه، آووکادو، لیمو و بستنی بوده و این اقلام را برای فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی به آنجا برده است.

سازمانی با نام دختران پیشاهنگ محموله‌ای از مورچه، نوعی میگو و گیاهان را نیز برای آزمایش به ایستگاه فضایی فرستاد. علاوه بر این محققان دانشگاه Wisconsin-Madison دانه‌های گیاه mouse-ear cress، که یک نوع علف هرز گلدار است را نیز برای انجام تحقیقات فضایی به مدار زمین فرستادند. سلول‌های خورشیدی و سایر مواردی هم که با این کپسول به فضا فرستاده شدند بی وزنی را تجربه خواهند کرد.

یک شرکت نوپای ژاپنی هم بازوی رباتیک آزمایشی خودش را به فضا فرستاد تا کار‌هایی که معمولا فضانوردان انجام می‌دهند را برعهده بگیرد. این بازوی رباتیک برای نخستین بار درون ایستگاه فضایی بین المللی آزمایش خواهد شد. تویوتاکا کوزوکی، مدیر ارشد فناوری این ربات گفت: "مدل‌های آینده ربات Gitai Inc به خلأ می‌روند تا ماهواره و تجهیزات فضایی را تعمیر کنند. تا سال ۲۰۲۵، گروهی از این ربات‌ها می‌توانند به ساخت پایگاه‌هایی در ماه و استخراج منابع از این کره کمک کنند."

پرتاب موشک اسپیس ایکس به فضا به دلیل مشکلات ناشی از بیماری کرونا با تاخیر مواجه شده بود و پرتاب روز شنبه هم به دلیل نامناسب بودن شرایط جوی متوقف شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایلان ماسک اسپیس ایکس ماموریت فضایی ایستگاه فضایی اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۸۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، این زباله فضایی در حقیقت بخشی از موشکی است که ۱۵ سال قبل در فضا رها شده است.

ابعاد قطعه موشک حدود ۱۱ در ۴ متر با وزن ۳تن است. این نخستین باری است که با یک زباله فضایی به این بزرگی در فضا قرار ملاقات گذاشته می شود. شرکت آسترواسکیل مشغول توسعه کسب وکاری است تا سخت افزارهای زائد و اضافی در مدار زمین را از بین ببرد.

البته این بار زباله فضایی را از بین نمی برد زیرا ماموریت فعلی برای آزمایش حسگرها و نرم افزارهای مورد نیاز برای عملیات های ایمن نزدیک شدن به زباله انجام شده است. اما تلاش برای جذب یک زباله فضایی بزرگ در فضا در چند سال آینده انجام می شود. چالش زباله های فضایی و استفاده متناسب از فضا اخیرا به یک موضوع مهم تبدیل شده است.

از زمان آغاز عصر سفرهای فضایی در سال ۱۹۵۷ میلادی تاکنون انبوهی از زباله ها از پوسته رنگ تا بوسترهای رها شده موشک، در مدار زمین پراکنده شده اند. در این میان قطعات موشک به دلیل حجم شان بسیار خطرناک هستند. بخشی از موشک در تصویر دیده می شود مربوط به وسیله پرتاب H-IIA ژاپن است که یک فضاپیمای سنجش دی اکسید کربن را در ۲۰۰۹ میلادی به مدار زمین برد. بوستر بالایی موشک فضاپیما را به ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری زمین رساند. اما در حالیکه برخی از موشک های مدرن تضمین می کنند تمام قطعات آنها پس از پرتاب به زمین بازگردد، این بوستر H-IIA در مدار زمین ماند.

آسترواسکیل ماموریت ملاقات با این زباله را Adras-J نام گذاری کرده است. این ماموریت به وسیله یک فضاپیمای هوشمند انجام می شود که در ۱۸ فوریه ۲۰۲۴ میلادی به فضا ارسال شد.از آن زمان تاکنون ماهواره مذکور به H-IIA نزدیک تر شده است. ماهواره از دوربین ها و الگوریتم های مختلف برای فرایند نهایی نزدیک شدن به زباله استفاده کرده است. البته این عملیات باید با دقت زیادی انجام شود تا ماهواره با بوستر موشک برخورد نکند. کارمندان انگلیسی آسترواسکیل بخش زمینی ماموریت را ساخته اند که در حقیقت همان سیستم های برقراری ارتباط با Adras-J است.

از سوی دیگر مقرهای کنترل پرواز روی زمین در توکیو و آکسفورد شایر انگلیس به طور مداوم ماموریت را رصد می کنند. قرار است در هفته های آینده تصاویری از این زباله ثبت و اطلاعات بیشتری درباره آن مانند شرایط ساختار، نرخ چرخ آن در فضا و محورهای چرخش آن، جمع آوری شود. در این میان ماهواره سعی می کند دور زباله فضایی پرواز کند. در ماموریت های آینده فضاپیمای آسترواسکیل با کمک بازوهای رباتیک زباله را کنترل می کند.

طبق تخمین سازمان فضایی اروپا هم اکنون ۲۲۲۰ قطعه از موشک های مختلف در مدار زمین قرار دارد.

کد خبر 6090551 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد