Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضاپیمای فالکن شرکت اسپیس‌ایکس روز یکشنبه ۲۹ اوت (۷ شهریور) محموله‌ای شامل مورچه، میوه آووکادو و یک بازوی رباتیک به اندازه یک انسان را برای تحویل به ایستگاه فضایی بین‌المللی با خود به فضا برد.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، تحویل این محموله بیست و سومین ماموریت شرکت اسپیس‌ایکس برای سازمان فضایی آمریکا ناسا ظرف ده سال گذشته محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیمای فالکن در این جابجایی ۲ هزار و ۱۷۰ کیلوگرم لوازم شامل تجهیزات آزمایشگاهی، قطعات فنی و غذای تازه از جمله آووکادو، لیمو و حتی بستنی را برای ۷ فضانورد ساکن ایستگاه حمل کرده است. بار این فضاپیما همچنین شمار تعداد قابل توجهی از گیاهان و جانوران خاکی و دریایی است.

دانشمندان دانشگاه ویسکانسین- مدیسون دانه‌های گیاه «رشادی گوش‌موشی»، یک علف هرز گل‌دار که از آن عموما در پژوهش‌های ژنتیکی استفاده می‌شود را به این فضاپیما سپرده‌اند تا در ایستگاه فضایی بین‌المللی روی آن تحقیقات انجام شود. همچنین تعدادی مورچه، میگوی آب شور و انواع مختلفی از گیاهان توسط نهاد «دختران پیشاهنگ»، یک موسسه آمریکایی که در زمینه توانمندسازی زنان فعال است، برای انجام آزمایشات به فضا ارسال شده است.

یک بازوی رباتیک آزمایشی نیز که محصول یک شرکت دانش‌بنیان ژاپنی به نام گیتای است، در این فضاپیما قرار داده شده تا به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد. این ربات قرار است پس از سر هم شدن در ایستگاه فضایی، انجام وظایف معمولی را که در حال حاضر به دست فضانوردان صورت می‌گیرد، عهده‌دار شود.

تویوتاکا کوزوکی ، مدیر ارشد فناوری شرکت گیتای، در این باره گفت: «مدل‌های آتی این ربات می‌توانند وظیفه تعمیر و نصب قطعات در بیرون از ایستگاه فضایی را نیز انجام دهند.»

در ماموریت تازه فالکن همچنین نمونه‌هایی از بتن، سلول‌های خورشیدی و سایرتجهیزات و لوازم برای آزمایش در شرایط بی‌وزنی به ایستگاه فضایی منتقل می‌شوند.

پرتاب موفق فالکون در روز یکشنبه در حالی صورت گرفت که پیشتر پرتاب برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده بود ولی در آخرین لحظات به دلیل هوای طوفانی لغو شد. اسپیس‌ایکس پیشتر مجبور شده بود به دلیل تاخیر ناشی از همه گیری کووید-۱۹، فضاپیمای خود را برای انجام برخی تست‌ها به آشیانه ببرد.

سازمان ناسا پس از اتمام پروژه شاتل در سال ۲۰۱۱، وظیفه ارسال محموله‌ها و اعزام خدمه به ایستگاه فضایی بین‌المللی را به اسپیس‌ایکس و دیگر شرکت‌های خصوصی آمریکایی سپرده است.

برچسب هااسپیس ایکس فضاپیما فضاپیمای فالکن

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اسپیس ایکس فضاپیما آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو ایستگاه فضایی بین المللی ایستگاه فضایی اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۰۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا

بازدید ایلان ماسک از چین ظاهرا نتایج فوری به همراه داشته است. طبق توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، تسلا از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان استفاده خواهد کرد.

به گزارش یورونیوز، ایلان ماسک در آخر هفته سفری از پیش اعلام نشده به چین داشت. این میلیاردر آمریکایی تصویری از دیدار خود با لی چیانگ، نخست‌وزیر چین را در شبکه ایکس یا همان توییتر منتشر کرد.

به گفته منابع خبری بلومبرگ، بایدو که بر جستجوی اینترنتی در چین تسلط دارد، با ارائه نقشه و مسیریابی به تسلا کمک می‌کند تا فناوری کمک‌راننده خود را که «رانندگی کاملاً خودکار» یا همان FSD می‌نامد، راه‌اندازی کند. خدمات نقشه که برای فناوری‌های کمک‌راننده حیاتی است به شدت توسط دولت چین کنترل می‌شود.

البته FSD قابلیت رانندگی خودکار را ارائه نمی‌دهد و همچنان به راننده‌ای نیاز دارد که دستش روی فرمان و در هر لحظه آماده کنترل خودرو باشد. با این حال، راه‌اندازی این فناوری در چین می‌تواند به تسلا در رقابت شدید برای سهم بازار در این کشور کمک کند و درآمد بیشتری را برایش به ارمغان بیاورد. این فناوری ماهانه ۹۹ دلار هزینه دارد و در بسیاری از کشور‌ها هم در دسترس نیست.

ماسک معمولا روابط خوبی با رهبران خودکامه و دست راستی در دنیا دارد و برعکس چندان با سیاستمداران کشور‌هایی با نظام‌های دموکراتیک مناسبات خوبی ندارد.

او با بولسونارو رئیس جمهوری پیشین برزیل، دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان بسیار دوست است و حالا او تلاش دارد برای پیشبرد منافع اقتصادی‌اش روابط گرم و دوستانه‌ای هم با چین و رهبران این کشور داشته باشد.

در حالی‌که ایالات متحده همواره از چین به دلیل سیاست‌هایش انتقاد می‌کند، ماسک در توییتر با انتشار تصویری از خود با نخست وزیر چین نوشته است که از دیدار با لی افتخار می‌کند.

روابط ماسک با چین به دلیل منافع تجاری متعددش پیچیده است. شبکه «ایکس» توسط دولت چین که سانسوری سفت و سخت دارد، مسدود شده است. دولت چین همچنین در مورد برخورد‌های نزدیک بین ایستگاه فضایی خود و ماهواره‌های پرتاب‌شده توسط شرکت «اسپیس‌ایکس» به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.

با این حال، تسلا کارخانه‌ای در شانگ‌های دارد و مدل Y این شرکت، پرفروش‌ترین خودروی برقی یا هیبریدی شارژی در چین در مارس ۲۰۲۴ بوده است. دو مدل پرفروش‌تر متعلق به BYD، یک شرکت سازنده چینی است که با تسلا برای تبدیل شدن به بزرگترین فروشنده خودرو‌های الکتریکی جهان رقابت می‌کند.

بازدید و گزارش توافق با بایدو با هیجان سرمایه‌گذاران تسلا مواجه شد که بسیاری از آن‌ها برای توجیه موقعیت تسلا به عنوان باارزش‌ترین خودروساز جهان، روی قابلیت‌های بالقوه رانندگی خودکار حساب باز کرده‌اند.

از اثرات مثبت این توافق برای تسلا می‌توان به افزایش ۶ درصدی سهام این شرکت در بازار‌های نیویورک اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • معرفی نیروی مستعد جویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران‌هلث‌