Web Analytics Made Easy - Statcounter

محموله‌ای حاوی مورچه، آووکادو و یک بازوی رباتیک هم اندازه‌ی بازوی انسان همراه با موشک شرکت اسپیس‌ایکس به فضا رفت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محموله‌ای حاوی مورچه، آووکادو و یک بازوی رباتیک هم اندازه‌ بازوی انسان همراه با موشک شرکت "اسپیس‌ایکس" در روز یکشنبه به فضا رفت. این محموله که امروز دوشنبه به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رسد بیست و سومین ماموریتی است که اسپیس‌ایکس طی یک دهه اخیر برای ناسا انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک موشک فالکون چندبار مصرف از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد و پس از رساندن کپسول دراگون به مدار بخش اول این موشک به طور مستقیم بر روی جدیدترین سکوی اقیانوسی شرکت اسپیس‌ایکس به نام "A shortfall of Gravitas" فرود آمد.

کپسول دراگون محموله‌ای با وزن بیش از دو هزار و ۱۷۰ کیلوگرم را حمل می‌کند که لوازم و تجهیزات آزمایش، غذای تازه از جمله آووکادو، لیمو و حتی بستنی برای هفت فضانورد مستقر در ایستگاه فضایی با خود به فضا برده است. سازمان "دختران پیشاهنگ" (Girl Scouts) نیز همراه با این موشک مورچه، نوعی میگو و گیاه برای انجام آزمایش به فضا فرستادند.

دانشمندان دانشگاه "ویسکانسین- مدیسون" (Wisconsin-Madison) نیز دانه‌های گیاه "رشادی گوش‌موشی" (mouse-ear cress) که یک علف هرز گل‌دار است و در تحقیقات ژنتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد به ایستگاه فضایی ارسال کردند. علاوه بر آن سلول‌های خورشیدی و سایر مواردی که با این کپسول به فضا رفتند در شرایط بی‌وزنی قرار خواهند گرفت.

یک شرکت نوبنیان ژاپنی نیز بازوی رباتیک آزمایشی خود به فضا فرستاده است تا کار‌هایی که به طور معمول توسط فضانوردان انجام می‌شود را به انجام برساند. اولین آزمایش این بازوی رباتیک درون ایستگاه فضایی انجام خواهد شد.

"تویوتاکا کوزوکی" (Toyotaka Kozuki)، مدیر ارشد فناوری این ربات می‌گوید: مدل‌های بعدی این ربات در خلاء قرار می‌گیرند تا فعالیت‌های مربوط به ماهواره‌ها و تعمیرات فضایی را تمرین کنند.

او افزود تا سال ۲۰۲۵ گروهی از این ربات‌ها می‌توانند به ساخت پایگاه در ماه و استخراج منابع با ارزش از ماه کمک کنند.

پرتاب موشک پیش از این شرکت اسپیس‌ایکس به دلیل برخی از مشکلات مربوط به کووید-۱۹ به تاخیر افتاده بود و در روز شنبه پرتاب این موشک به دلیل نامناسب بودن شرایط جوی متوقف شده بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسپیس ایکس ماموریت های فضایی ناسا ایستگاه فضایی بازوی رباتیک اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد