Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، برخلاف چربی‌های اشباع که کلسترول بد LDL را افزایش می‌دهند، چربی اشباع نشده تأثیر مثبتی بر کلسترول LDL دارد که به کاهش خطر حمله قلبی کمک می‌کند. برخی از مهم‌ترین مواد خوراکی حاوی چربی‌های اشباع نشده که به کاهش کلسترول کمک می‌کنند عبارتند از:

آووکادو

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد یک وعده آووکادو حاوی ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ گرم فیبر غذایی، ۰.۷۳ میلی گرم پانتوتنیک و ویتامین K است. آووکادو دارای چگالی انرژی کم ۱.۶ کیلو کالری در گرم یا ۸۰ کیلو کالری در هر وعده است.

یک وعده آووکادو حاوی ۵ گرم اسید چرب مونواشباع نشده و ۱ گرم اسید چرب پلی اشباع نشده است که اسید چرب غالب آن اسید اولئیک با ۴.۵۳ گرم در وعده است.

آووکادو همچنین حاوی مواد مغذی گیاهی فعال زیادی است که ممکن است فواید سلامتی زیادی داشته باشد. مطالعه نشان داد که آووکادو ممکن است دارای بسیاری از مزایای سلامتی از جمله کاهش سطح کلسترول باشد.

روغن زیتون تصفیه نشده

از آنجا که روغن زیتون حاوی مقدار بالا اسید اولئیک است، محققان تأثیر مکمل روغن زیتون (۵۰ گرم در روز) به رژیم غذایی ۱۰ نفر از مردان سالم را در طی یک دوره دو هفته‌ای بر میزان LDL و LDL بر سطح اکسیداسیون آزمایش کردند.

محققان مشاهده کردند حتی پس از یک هفته رژیم غذایی روغن زیتون، حساسیت LDL به اکسیداسیون در شرایط آزمایشگاهی به طور قابل توجهی کاهش یافت.

محققان به این نتیجه رسیدند که افزودن مکمل روغن زیتون به رژیم غذایی باعث تغییر ترکیب لیپید‌های LDL و غنی سازی لیپوپروتئین با اسید اولئیک و سیتوسترول می‌شود.

تخمه کدو تنبل

مطالعه‌ای با هدف بررسی اثر تخمه کدو تنبل بر تصلب شرایین ناشی از رژیم آتروژنیک انجام شد.

در این مطالعه، موش‌های صحرایی به دو گروه اصلی تقسیم شدند: موش‌های کنترل عادی و موش‌های کنترل آتروژنیک، هر گروه از سه زیرگروه تشکیل شد که به یکی از آن‌ها ۲ درصد آرژنین در آب آشامیدنی و به دیگری دانه کدو تنبل داده شد.

این روند به مدت ۳۷ روز ادامه یافت و مشخص شد که موش‌های آتروژنیک گروه تخمه کدو تنبل کاهش معنی داری در غلظت سرمی کلسترول کل و LDL نشان دادند.

ماهی روغنی

ماهی‌های روغنی، از جمله ماهی قزل آلا و خرچنگ، سرشار از اسید‌های چرب ضروری امگا ۳ هستند که برای کمک به کاهش سطح کلسترول ضروری است.

به گفته محققان، این نوع ماهی‌ها ممکن است به کاهش فشار خون، کاهش تمایل به لخته شدن خون، تنظیم ریتم ضربان قلب و کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کنند.

با این حال خوردن بیش از دو وعده ماهی در هفته می‌تواند مضر باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کلسترول ماده خوراکی تغذیه اشباع نشده روغن زیتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳